Ontdek de schilderijen van Jeroen Bosch

Speluitleg

Speluitleg

Op deze site vind je zes prachtige schilderijen van Jeroen Bosch. Alle schilderijen zijn interactief en voorzien van een spel zoals een virtuele speurtocht, een digitale legpuzzel en een rad van fortuin. Spelenderwijs kom je steeds meer te weten over Jeroen Bosch en zijn werk. Je zult verrast zijn hoe actueel dat werk nu, 500 jaar later, nog steeds is!

Er is meer...

Als je een spel helemaal uitspeelt krijg je een woord te zien. Als je alle spelen helemaal hebt uitgespeeld kun je met de zes woorden een complete zin vormen. Zend deze in via het formulier dat verschijnt na het spelen van het schilderij "Het Laatste Oordeel" en maak kans op 2 gratis toegangskaarten voor de tentoonstelling "Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie" in het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch!

Menu

Klik op de menuknop om te navigeren.

Speluitleg

Elk interactief schilderij heeft een speluitleg. Deze kun je verbergen om zo meer ruimte op je scherm te krijgen voor het schilderij. Wil je de speluitleg weer zien klik dan op het grijze driehoekje.
TIP: Zet het geluid aan. Bij elke voltooide opdracht krijg je een passend signaal te horen.

Informatie

Wil je meer achtergrondinformatie bij een schilderij klik dan op de informatieknop.

Social media

Deel je scores en ervaringen via Facebook of Twitter en nodig je vrienden uit om ook te spelen.

Mobiel

Voor een aantal interactieve schilderijen is het scherm van een smartphone of tablet helaas te klein. Je kunt die schilderijen wel tot op het kleinste detail bekijken en de achtergrondinformatie lezen. Wil je het bijbehorende spel spelen ga dan naar bd.nl/boschgame met je desk- of laptop.

Nieuws

Natuurlijk vind je hier ook de laatste nieuwsberichten over het Jeroen Boschjaar. Ga voor het volledige dossier van het Brabants Dagblad naar bd.nl/jb500.


Ontdek de schilderijen van Jeroen Bosch en word een echte Jeroen Bosschenaar!

NAAR BOVEN